B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 augustus 2011

Twitter search

Twitter heeft onlangs de Twitter Search aangepast. In plaats van een aparte site is de zoekfunctie nu volledig geïntegreerd in de Twitter interface. Ik heb echter ervaren dat de nieuwe Twitter search toch wat extra aandacht verdient. Als je niet oppast krijg je niet alle resultaten te zien.

Vroeger was er http://search.twitter.com/search?q=bvlg wat nu automatisch omgevormd wordt naar http://twitter.com/search/bvlg.



Standaard krijg je enkel de tweets "Top" te zien. Indien je alle tweets wil zien, moet je voor "All" kiezen. Mijn eigen tweets verschijnen niet voor "Top", maar wel voor "All". De conversaties zal je dus niet kunnen volgen in "Top". Het spijtige is dat je de keuze "Top"/"All" niet in de URL mee kan opgeven. In de vroegere search kon je op de volledige conversatie zien, wat nu niet meer mogelijk is.



In de vroegere Twitter Search kon je op het zoekscherm onmiddellijk de taal opgeven (bijvoorbeeld enkel de Nederlandstalige tweets). Nu steekt die taaloptie - net als andere opties - verstopt op een volgende pagina die je kan bereiken via "refine search", of rechtstreeks via http://twitter.com/search-advanced.



In dit advanced search scherm kan je ook expliciet aangeven dat je ook retweets wil zien, blijkbaar staan die standaard niet meer in de lijst van zoekresultaten.



Je zou voor minder een social media monitoring tool gaan gebruiken, zoals in het onderstaande voorbeeld Engagor.



Update
Je kan ook gebruik maken van de search in de mobiele versie van Twitter. Je hebt minder opties, maar je hebt onmiddellijk wel alle resultaten, bijvoorbeeld http://mobile.twitter.com/search/bvlg

Related Posts with Thumbnails